Måla med akryl!

Jag har som hobby att sitta och titta på youtube på nailart videos när jag har tråkigt och där har jag upptäckt att det finns folk som använder akrylfärger istället för nagellack. Man målar alltså botten med nagellack och själva nailarten med akrylfärger. Det som är fördelen är att man kan blanda ut akrylfärgerna med vatten så den blir smidigare att jobba med och den segar inte ihop efter ett tag som nagellack lätt kan göra. Så då är det klart att man måste prova det! Dessutom om du målar fel så har du en liten stund på dig att faktiskt kunna ta bort akrylfärgen med vatten innan det torkar. Eller helt enkelt bara måla över utan att du måste ta bort hela nagelkonsten och lacket med aceton eller nagellacksremover.

Efter lite eftersökningar så har jag kommit fram till att panduros färger fungerar utmärkt att måla med, så det blev till att införskaffa sig ett packe med färger.

100_4945

 

Ja vad målar man då med akrylfärger? Allt möjligt! Men jag fick helt hjärnstopp nu när jag hade all världens möjligheter! Satt rätt länge och kikade på google på nailartbilder. Åh det finns så mycket fint att välja på!!

Till slut frågade jag min sambo vilken grundfärg jag skulle ha, han valde såklart blått. Vilken karl gillar inte blått liksom? Jag har en riktigt fin djupblå, Aquatic från Isadora som jag satte som grund.  Sedan körde jag på ett säkert kort, blommor. Rätt enkelt att göra då jag som liten oftast satt och kluddade blommor när jag satt i telefon eller när jag var på lektion och hade tråkigt. Speciellt mina matteböcker var riktigt fina med utsmyckade blommor. Nej matte var inte min starka sida.

Så till resultatet. Nästan lite midsommaraktigt såhär i efterhand kan jag känna 😛 Lyckades såklart klanta till en nagel, men snabbt fram med en fuktig bommullstuss och jag kunde börja om! Yay!

På den första bilden ser man vilken djup fin blå färg det är.

100_4962100_4971

 

4 DAGAR SENARE: ytterst lite slitet i kanterna och ett och annat småtryck i topplacket som blev för att jag målade på kvällen och sedan somnade efter någon timme. Denna gången använde jag inte mitt vanliga topplack utan körde sally hansens maximum growth, genomskinliga. Den behöver längre torktid och blir inte lika stenhård som min favorit. Men den sköter ändå sitt jobb rätt bra.

100_4976

 

I have a hobby to sit and watch youtube on nail art videos when I get bored and there I discovered that there are people who use acrylic paint instead of nail polish. Ground with nail polish and the nailart with acrylic paints. The advantage is that you can mix the acrylic colors with water so it becomes easier to work with and does not go sticky  for a while as nail polish can easily do. You must try it! In addition, if you paint wrong then you have a little while to actually be able to remove acrylic paint with water before it dries. Or simply paint over without having to remove the entire nail art and nail polish with acetone or nail polish remover.
After doing some searches, I have come to the conclusion that Panduro colors works great to paint with, so I acquired a bundle with colors. 
What to paint with acrylic paints? Everything is possible ! But I got totally brain state now that I had all the  possibility’s!  I sat for quite a while and looked at Google on nailartpics. Oh there is so much beauty to choose from!
Finally I asked my partner what primer I would have, he chose of course blue. What man does not like blue as well? I have a really nice deep blue, Aquatic from Isadora that I set as a basis. Then I went for a secure card, flowers. Pretty easy to do. When I was a small I mostly sat and smudged flowers when I was sitting on the phone or when I was in class and was bored. Especially my math books were really nice with ornate flowers. No, math was not my strong subject.
As to the result. Almost a little Midsummer feeling to it, I know : P Managed to obviously screw up a nail, but fast with a damp cotton ball and I could start over! Yay!
On the first picture you can see what deep nice blue color it is.
4 DAYS LATER: very little worn at the edges and some marks. That was because I painted at night and then fell asleep after an hour. This time I did not use my usual topcoat but used sally hansen maximum growth, translucent. It needs a longer drying time and does not make the hard surface as my favorite. But it still does its job quite well.
 
Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *